середа, 25 вересня 2024 р.

Цього тижня Київ відзначає Всесвітній день туризму серією безоплатних екскурсій

Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та Київський центр розвитку туризму підготували для вас 7 безоплатних заходів, що будуть проходити з четверга до неділі, серед яких екскурсія, адаптована для людей із порушеннями слуху у супроводі перекладача жестової мови.
Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час дії воєнного стану, реєстрація є обов’язковою для кожного учасника окремо.

Екскурсія «Позняки – паркова прогулянка»
Під час прогулянки територією парку поблизу озера Позняки, ви дізнаєтеся про історію давнього поселення, яке стало основою для сучасного житлового масиву на лівобережжі Києва, ознайомитеся з видатними особистостями, іменами яких названі навколишні вулиці, та зможете помилуватися мальовничими краєвидами озер, що збереглися в серці мегаполіса.
Маршрут: Станція метро «Позняки» → парк «Позняки» → фонтан «Груша» → проспект Петра Григоренка → вулиця Драгоманова → озеро Позняки → проспект Бажана.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
26 вересня, четвер, 17:30
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/FosCbPk1JBNENbjY6

Екскурсія «Нивські етюди»
Прогулюючись вулицями Нивок, ви дізнаєтеся багато цікавого про цю історичну місцевість, почуєте про видатних політиків і науковців, які тут жили й працювали та чиїми іменами названі тутешні вулиці, а також побачите твір мистецтва відомої художниці-шестидесятниці.
Маршрут: Станція метро «Нивки» → вул. Д. Щербаківського → вул. М. Безручка → вул. І. Черняхівського → вул. Естонська → вул. Брюссельська → вул. Д. Щербаківського.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
27 вересня, п'ятниця, 14:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/jNSYtoGut7mt28uEA

Екскурсія «Печерські історії»
Прогулюючись вулицею Бастіонною, ви дізнаєтеся про літописний Звіринець та старовинні монастирі XII століття, про Звіринецьке укріплення Київської фортеці та катастрофу, яка сталася тут 100 років тому, побуваєте в затишних двориках, збудованих у 1950-х роках, а також довідаєтеся про історію будівництва Ботанічного саду на Печерських пагорбах.
Маршрут: Станція метро «Звіринецька» → Печерський міст → Бастіонний сквер → Державне Казначейство України → Басейн «Юність» → вул. Болсуновська → Київський міський Палац ветеранів → Ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України (центральний вхід).
Місце зустрічі вказано в анкеті.
27 вересня, п'ятниця, 17:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/HjU5rNQURPnzwiwK8

Екскурсія «Меценати Києва»
Під час екскурсії ви почуєте про традиції благодійництва та відомі родини меценатів Києва, які жили у місті більше століття тому, дізнаєтеся про їхній внесок у збереження музейних цінностей, а також про те, як власна оселя могла стати домом молитви чи музеєм.
Маршрут: станція метро «Палац спорту» → Хоральна синагога Бродського → Бессарабський ринок → Національний музей Тараса Шевченка → Національний музей «Київська картинна галерея» → Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків → Національна наукова медична бібліотека України.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
28 вересня, субота, 12:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/WXtUcZX7jVv7SzwJ6

Екскурсія «Київ: стежиною воєнної історії» (для людей із порушеннями слуху)
Прогулюючись затишними вулицями стародавнього Печерська, ви побачите низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнаєтеся про події багатолітньої боротьби за незалежність України, що триває й донині.
Екскурсія проводитиметься в супроводі перекладача жестової мови.
Маршрут: Центральний будинок офіцерів Збройних Сил України → Маріїнський парк → Будинок командувача військ Київського військового округу → Арсенальна площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
28 вересня, субота, 14:30
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/KCgdXostbqzTce5f7

Екскурсія «Святошинська сюїта»
Під час екскурсії ви дізнаєтеся про те, як створювався та розбудовувався Святошинський район – від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву, почуєте про видатних вчених, художників і поетів, які жили в Академмістечку, та про наукові відкриття, які робилися в цій місцевості.
Маршрут: Спорткомплекс «Наука Спорт» → бул. Академіка Вернадського → вул. Серпова.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
28 вересня, субота, 18:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/vKcunghCjUHRCgXZ6

Екскурсія «Провулками київського Кудрявця»
Познайомтеся з літописними місцями Києва та творіннями багатьох видатних киян – архітекторів, художників, письменників та акторів, які мешкали в цій місцевості у різні часи.
Маршрут: Львівська площа → Вознесенський узвіз → вул. Кудрявська → вул. В. Винниченка → Павлівський сквер.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
29 вересня, неділя, 13:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/nFcimdUsFXsTFi6R8

Ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами безпеки під час дії воєнного стану:
  • у разі повітряної тривоги за маршрутом передбачені діючі укриття, кожен учасник екскурсії заради своєї безпеки повинен слухати вказівки гіда
  • у разі ворожих обстрілів заради безпеки екскурсантів та гіда, Управління та Київський центр розвитку туризму залишають за собою право скасувати захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар