середа, 4 вересня 2024 р.

Безоплатні екскурсії містом

Вересень радує лагідним теплом і осінніми краєвидами, а ми поспішаємо запросити вас на безоплатні заходи.

Цього тижня Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та Київський центр розвитку туризму підготували для киян і гостей столиці 9 екскурсій на безоплатній основі, серед яких захопливий квест для дорослих, під час якого ви зможете вирушити на пошуки джерела милосердя, а також екскурсія, адаптована для людей із порушеннями слуху.
Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час дії воєнного стану, реєстрація є обов'язковою!

Екскурсія «Все починається з Університету» (для людей із порушеннями слуху)
Під час прогулянки ви дізнаєтеся, як Університет дав початок розбудові нового кварталу Києва, а також почуєте історію створення навколо Червоного корпусу чудового парку та ботанічного саду.
Екскурсія проводитиметься в супроводі перекладача жестової мови.
Маршрут: Станція метро «Університет» → Ботанічний сад імені академіка О. В. Фоміна → Червоний корпус КНУ → Бібліотека імені В. І. Вернадського → Парк імені Тараса Шевченка.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
5 вересня, четвер, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/QZozB2rkroyxwbGeA

Екскурсія «Таємниці града Володимира»
Під час екскурсії ви почуєте про розбудову Києва та будівництво оборонних споруд князем Володимиром, дізнаєтеся про зведення першого кам’яного храму Київської держави – Десятинної церкви.
Маршрут: Львівська площа → вул. Велика Житомирська → вул. Володимирська → Десятинний провулок → Старокиївська гора → вул. Десятинна → Михайлівська площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
6 вересня, п'ятниця, 17:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/SMZVtH8CxTsJduD27

Екскурсія «Печерські історії»
Прогулюючись вулицею Бастіонною, ви почуєте розповідь про літописний Звіринець та старовинні монастирі XII століття, про Звіринецьке укріплення Київської фортеці та катастрофу, яка сталася тут 100 років тому, відвідаєте затишні дворики, збудовані в 1950-х роках, а також довідаєтеся про історію будівництва Ботанічного саду на Печерських пагорбах.
Маршрут: Станція метро «Звіринецька» → Печерський міст → Бастіонний сквер → Державне Казначейство України → Басейн «Юність» → вул. Болсуновська → Київський міський палац ветеранів → Ботанічний сад АН України ім. М.М. Гришка (центральний вхід).
Місце зустрічі вказано в анкеті.
6 вересня, п'ятниця, 18:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/tzPYtztzagmiBwPa9

Екскурсія «Київ хрещатий»
Познайомтеся із головною вулицею столиці, її видатними об'єктами, довідайтеся про відомих особистостей, які свого часу жили на Хрещатику та відігравали важливу роль у розвитку Києва в цілому та його центральної вулиці зокрема.
Маршрут: Бессарабська площа → вул. Хрещатик → Європейська площа → Хрещатий парк.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
7 вересня, субота, 11:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/n2KZiPb5T5L5hKBFA

Екскурсія «Меценати Києва»
Під час прогулянки ви дізнаєтеся про традиції благодійництва та відомі родини меценатів Києва, які жили у місті більше століття тому, про їхній внесок у збереження музейних цінностей, а також про те, як власна оселя могла стати домом молитви чи музеєм.
Маршрут: Станція метро «Палац спорту» → Хоральна синагога Бродського → Бессарабський ринок → Національний музей Тараса Шевченка → Національний музей «Київська картинна галерея» → Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків → Національна наукова медична бібліотека України.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
7 вересня, субота, 12:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/3pgKrzGbLNvtnUiL9

Квест-екскурсія «Ключ до милосердя»
Ви будете залучені до активної інтелектуальної гри, під час якої дізнаєтеся не лише про таємниці та цікавинки одного з наймальовничіших історичних куточків столиці, але й наблизитеся до джерела милосердя, яке є таким необхідним у період складного воєнного сьогодення.
Маршрут: Детальні подробиці з’ясовуються під час гри.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
7 вересня, субота, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/9A1kXiRS7tDQww8y5

Екскурсія «Як козаки та магістрат на Подолі жили»
Пориньте у світ середньовічного Подолу, дізнайтесь про його таємниці й традиції Київського самоуправління.
Маршрут: Контрактова площа → Церква Успіння Богородиці Пирогощої → Церква Миколи Притиска → Кам'яниця київського війта → Церква Святої Катерини.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
7 вересня, субота, 17:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/n6uPfdjgbEAsw1mG7

Екскурсія «Київ незвичний – від минулого до сьогодення»
Відкрийте для себе незвичні місця Києва та історії про людей, які з ними пов’язані.
Маршрут: Пам'ятник коту Пантелеймону → Двір з воронами → Сквер київських інтелігентів → Пейзажна алея → Пам'ятник Анні Ярославні → Київський велотрек → Національний музей медицини України.
Місце проведення вказано в анкеті.
8 вересня, неділя, 11:30.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/oYMWKPJA4Uj2gybv8

Екскурсія «Святошинське намисто»
Слідуючи маршрутом цієї екскурсії, ви дізнаєтеся багато захопливих фактів про Святошино, які як намистинки в ланцюзі історичних подій пов'язують цю місцевість із давніми київськими святинями, розвитком курортної справи, ідеєю підкорення неба та з особистостями, які відіграли важливу роль у розвитку авіації.
Маршрут: бул. Академіка Вернадського → Спорткомплекс «Наука Спорт».
Місце зустрічі вказано в анкеті.
8 вересня, неділя, 18:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/HLEqnEsidypaN2pn8

Ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами безпеки під час дії воєнного стану:
  • у разі повітряної тривоги за маршрутом передбачені діючі укриття, кожен учасник екскурсії заради своєї безпеки повинен слухати вказівки гіда
  • у разі ворожих обстрілів заради безпеки екскурсантів та гіда, Управління та Київський центр розвитку туризму залишають за собою право скасувати захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар