четвер, 3 жовтня 2024 р.

Продовжуємо цикл осінніх прогулянок містом

Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та Київський центр розвитку туризму підготували 6 безоплатних екскурсій, що проходитимуть з п’ятниці до неділі, серед яких – прогулянка, адаптована для людей із порушеннями слуху в супроводі перекладача жестової мови.
Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час дії воєнного стану, реєстрація є обов’язковою для кожного учасника окремо.

Екскурсія «Смарагдова сага»
Ви прогуляєтеся парком «Нивки» в Шевченківському районі столиці та дізнаєтеся багато цікавого про цю історичну місцевість, почуєте життєпис видатних особистостей, які тут жили й творили, надихаючись красою природи смарагдових Нивок, яка дійсно вражає своєю густою рослинністю.
Маршрут: Берестейський проспект → Парк «Нивки» → Станція метро «Нивки».
Місце зустрічі вказано в анкеті.
4 жовтня, п'ятниця, 18:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/wPtQy8mXq6YEW6AX7

Екскурсія «Печерські історії» (для людей із порушеннями слуху)
Прогулюючись вулицею Бастіонною, ви дізнаєтеся про літописний Звіринець та старовинні монастирі XII століття, про Звіринецьке укріплення Київської фортеці та катастрофу, яка сталася тут 100 років тому, побуваєте в затишних двориках, збудованих у 1950-х роках, а також довідаєтеся про історію будівництва Ботанічного саду на Печерських пагорбах.
Екскурсія проходитиме в супроводі перекладача жестової мови.
Маршрут: Станція метро «Звіринецька» → Печерський міст → Бастіонний сквер → Державне Казначейство України → Басейн «Юність» → вул. Болсуновська → Київський міський Палац ветеранів → Ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України (центральний вхід).
Місце зустрічі вказано в анкеті.
5 жовтня, субота, 12:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/o4u6ZpNgN8obEGYdA

Екскурсія «Київ незламний»
Ознайомтеся з історією Києва – з часів Другої світової війни та до сьогодні, а також довідайтеся про людей, які відігравали важливу роль у його незламності та перемозі.
Маршрут: Бабин Яр → Київський телецентр → Київська телевежа → вул. Ю. Іллєнка → Лук'янівська площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
5 жовтня, субота, 12:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/qVRCWF9BqPQ8xinL8

Дитяча квест-екскурсія «Пізнаємо Київ – обираємо професію»
Під час прогулянки діти та їхні батьки дізнаються про різноманітні події в історії України, а також ознайомляться із сутністю низки професій. Впродовж захопливої гри юні дослідники розв’язуватимуть задачі, подолання яких приведе до розкриття важливого гасла для нашої столиці.
Маршрут: Софійська площа → Михайлівська площа → Київський фунікулер → Михайлівський Золотоверхий монастир → Володимирська гірка.
Місце проведення вказано в анкеті.
6 жовтня, неділя, 11:30
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/wb9anzp14PwnYes8A

Екскурсія «Київ європейський»
Під час прогулянки ви ознайомитеся з архітектурою Києва та різноманітними об’єктами, які пов’язують наше місто з Європою, а також зі спорудами, які були збудовані європейськими архітекторами.
Маршрут: Європейська площа → вул. Хрещатик → Майдан Незалежності → Пасаж → Центральний гастроном → Бессарабська площа → вул. Басейна → Палац спорту → НСК «Олімпійський» → вул. Велика Васильківська → Костел святого Миколая.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
6 жовтня, неділя, 12:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/bQhLiqZWgnAbuBUu8

Екскурсія «Святошинське намисто»
Слідуючи цим екскурсійним маршрутом, ви дізнаєтеся про те, як створювався та розбудовувався Святошинський район – від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву, почуєте про видатних особистостей, які тут жили, та про наукові відкриття, які робилися в цій місцевості.
Маршрут: Станція метро «Академмістечко» → бул. Академіка Вернадського → вул. Серпова.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
6 жовтня, неділя, 16:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/5GHSv8HjVAjeiWv18

Ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами безпеки під час дії воєнного стану:
  • у разі повітряної тривоги за маршрутом передбачені діючі укриття, кожен учасник екскурсії заради своєї безпеки повинен слухати вказівки гіда
  • у разі ворожих обстрілів заради безпеки екскурсантів та гіда, Управління та Київський центр розвитку туризму залишають за собою право скасувати захід

Немає коментарів:

Дописати коментар