середа, 9 жовтня 2024 р.

Відкриваємо історію та культуру нашої незламної столиці під час щотижневих безоплатних екскурсій

Продовжуємо відкривати для вас історію та культуру нашої незламної столиці під час щотижневих безоплатних екскурсій
Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та Київський центр розвитку туризму запрошують на сім безоплатних заходів, серед яких – екскурсія, адаптована для людей із порушеннями зору.
Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час дії воєнного стану, реєстрація є обов’язковою для кожного учасника окремо.

Екскурсія «Старим Подолом»
Ви прогуляєтеся знаменитою вулицею Петра Сагайдачного, довідаєтеся, як змінювався Поділ від початку розбудови до сьогодення, ознайомитеся з його унікальними з погляду історії та архітектури об’єктами, серед яких – найстаріший будинок Києва, Аптека-музей, Києво-Могилянська академія (заснована 400 років тому) та старовинні храми.
Маршрут: Станція метро «Контрактова площа» → Церква Миколи Притиска → Аптека-музей на Подолі → Церква Успіння Богородиці Пирогощої → Контрактовий будинок → Церква Покрови Пресвятої Богородиці → Садиба родини Балабух → Поштова площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
10 жовтня, четвер, 18:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/H3F85W12eusErkRw9

Екскурсія «Нивські етюди»
Прогулюючись вулицями Нивок, ви дізнаєтеся багато цікавого про цю історичну місцевість, почуєте про видатних політиків і науковців, які тут жили й працювали та чиїми іменами названі тутешні вулиці, а також побачите твір мистецтва відомої художниці-шестидесятниці.
Маршрут: Станція метро «Нивки» → вул. Д. Щербаківського → вул. М. Безручка → вул. І. Черняхівського → вул. Естонська → вул. Брюссельська → вул. Д. Щербаківського.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
11 жовтня, п'ятниця, 15:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/BtjYLTgT1eDcCTY46

Екскурсія «Прогулянка театральним Києвом»
Ви дізнаєтеся, як і коли виникли театральні традиції Києва, про перші театри, їхніх корифеїв і сучасних майстрів сцени.
Маршрут: Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка → вул. Б. Хмельницького → Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки → Будинок із зіркою → вул. Лютеранська → вул. М. Заньковецької → Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
12 жовтня, субота, 11:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/YWCco3wpCDtJd8946

Екскурсія «Київ незламний» (для людей з порушеннями зору)
Познайомтеся з історією Києва – з часів Другої світової війни та до сьогодні, а також довідайтеся про людей, які відігравали роль у його незламності та перемозі.
Важливо! Поруч із людиною з порушеннями зору має бути особа, яка її супроводжує.
Маршрут: Бабин Яр → Київський телецентр → Київська телевежа → вул. Ю. Іллєнка → Лук'янівська площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
12 жовтня, субота, 11:30.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/Jx47JnwgcdK7m35C9

Екскурсія «Святошинська сюїта»
Під час екскурсії ви дізнаєтеся про те, як створювався та розбудовувався Святошинський район – від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву, почуєте про видатних вчених, художників і поетів, які жили в Академмістечку, та про наукові відкриття, які робилися в цій місцевості.
Маршрут: Спорткомплекс «Наука Спорт» → бул. Академіка Вернадського → вул. Серпова.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
12 жовтня, субота, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/q2Rd2ZMgSZp24Bsp9

Квест-екскурсія «Ключ до милосердя»
Під час активної інтелектуальної гри ви дізнаєтеся не лише про таємниці та цікавинки одного з наймальовничіших історичних куточків столиці, але й наблизитеся до джерела милосердя, яке є таким необхідним у період складного воєнного сьогодення.
Маршрут: Детальні подробиці з’ясовуються під час гри.
13 жовтня, неділя, 11:30.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/uBrJgou8coLuwpFMA

Екскурсія «Київ: нескорені та незалежні»
Довідайтеся про драматичні моменти боротьби за незалежність України та відвідайте місця, що зберігають пам’ять про Героїв та Героїнь війн і революцій, визначних діячів і діячок громадсько-культурного руху, талановитих вчених і митців, образи яких повсякчас стоять на варті нашої національної самобутності.
Маршрут: Площа Українських Героїв → вул. Терещенківська → парк ім. Тараса Шевченка → Пам’ятник Михайлу Грушевському → Національний музей літератури України.
13 жовтня, неділя, 14:30.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/TDkCaBLCRQRsBCEeA

Ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами безпеки під час дії воєнного стану:
  • у разі повітряної тривоги за маршрутом передбачені діючі укриття, кожен учасник екскурсії заради своєї безпеки повинен слухати вказівки гіда;
  • у разі ворожих обстрілів заради безпеки екскурсантів та гіда, Управління та Київський центр розвитку туризму залишають за собою право скасувати захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар