понеділок, 24 червня 2024 р.

Екскурсії містом до Дня Конституції України

З нагоди святкування одного з головних державних свят – Дня Конституції України – Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та Київський центр розвитку туризму підготували 6 безоплатних екскурсій, 5 з яких присвячені Основному Закону країни, а 1 – буде проходити в Святошинському районі Києва. 
На вас чекатимуть захопливі прогулянки містом та історичний екскурс етапами багатовікового становлення конституційного права в Україні від знаменитої Конституції гетьмана Пилипа Орлика й до сьогодення.
Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час дії воєнного стану, реєстрація є обов'язковою!

Екскурсія «Святошинське намисто»
Під час прогулянки ви дізнаєтеся про те, як створювався та розбудовувався Святошинський район – від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву, почуєте про видатних особистостей, які тут жили, та про наукові відкриття, які робилися в цій місцевості.
Маршрут: Станція метро «Академмістечко» → б-р Академіка Вернадського → вул. Серпова.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
26 червня, середа, 18:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/WRY7VzotTGaRYzoUA

Екскурсія «Тисячолітній шлях Конституції»
Під час двогодинної прогулянки середмістям столиці ви дізнаєтеся, якими були перші закони давньоруської держави та Конституція Війська Запорізького, Універсали УНР, та почуєте, як приймався Основний Закон незалежної України.
Маршрут: Золоті Ворота → «Український клуб» → Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка → Київський міський будинок учителя → Пам'ятник Михайлу Грушевському → Жовтий корпус КНУ → вул. Б. Хмельницького → Будівля КМДА → Хрещатик.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
27 червня, четвер, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/eN9VSYTeivFB1NPe8
28 червня, п'ятниця, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/MBpodfJcWqXSRBcq9.

Екскурсія «Київ: нескорені та незалежні»
Довідайтеся про драматичні моменти боротьби за Незалежність України та відвідайте місця, які зберігають пам’ять про героїв війн та революцій, визначних діячів громадсько-культурного руху, талановитих вчених і митців, образи яких повсякчас стоять на варті нашої національної самобутності.
Маршрут: Площа Українських Героїв → вул. Терещенківська → Парк ім. Т. Г. Шевченка → Пам’ятник М. Грушевському → Національний музей літератури України.
Місце проведення вказано в анкеті.
28 червня, п'ятниця, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/hx1ijPPuAbAvsP4J6

Екскурсія «Конституція – від створення до сьогодення»
Познайомтеся з Основним Законом України від часів його першої розробки на початку XVIII століття й до моменту ухвалення Конституції незалежної України в 1996 році.
Маршрут повний: Станція метро «Арсенальна» → вул. М. Грушевського → вул. Липська → вул. П. Орлика → вул. Академіка Богомольця → вул. Круглоуніверситетська → вул. Хрещатик → Майдан Незалежності → Софійська площа.
Місце проведення вказано в анкеті.
28 червня, п'ятниця, 18:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/qrWQiZBVZcze7unJ7
29 червня, субота, 11:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/dGeoFQ2wkEMkBPgz7

Ознайомтеся, будь ласка, з правилами безпеки під час дії воєнного стану:
  • у разі повітряної тривоги за маршрутом передбачені діючі укриття, кожен учасник екскурсії заради своєї безпеки повинен слухати вказівки гіда
  • у разі ворожих обстрілів заради безпеки екскурсантів та гіда, Управління та Київський центр розвитку туризму залишають за собою право скасувати захід

Немає коментарів:

Дописати коментар