четвер, 25 травня 2023 р.

У центрі столиці відкрили сорокову фігурку проєкту «Шукай»

Напередодні Дня Києва на вулиці Десятинній, 12 встановили бронзову мініскульптурку «Київська складáнка».
Це сорокова, ювілейна, мініскульптурка проєкту Юлії Бевзенко «Шукай!». Вона присвячена всім киянам, які жили, живуть і житимуть у місті.

Cкладáнка ― український відповідник до слова «пазл». Вона символізує єдність Києва. Фрагменти «Київської складанки» формують кияни, а також ті, для кого Київ став домівкою.
«П’ять років ми розповідаємо мешканцям і гостям столиці про її історію. Однак зараз історію Києва пише кожен мешканець міста. Тому „Київська складáнка“ ― це подарунок усім киянам. Тим, хто живе тут поколіннями, й тим, хто сюди переїхав. Тим, хто виїхав із Києва через війну та обовʼязково повернеться. Тим, хто захищав Київ і продовжує його захищати», ― пояснює Юлія Бевзенко.
У кожну скульптурку Юлія «закладає» якийсь особливий знак, прикмету для здійснення бажання. Є така і в «складанки» доторкаючись до одного із пазлів, ви наче об’єднуєтеся з усіма мешканцями міста.

«Київську складанку» створив скульптор Юрій Білявський. Меценатом мініскульптурки виступив Інститут вертебрології та реабілітації. Це уже третя фігурка, створення якої спонсорував інститут. Раніше за їхнього сприяння з’явилися «Серце Києва» (присвячена Миколі Амосову) та «Гелікоптер Сікорського».

Немає коментарів:

Дописати коментар