середу, 25 жовтня 2023 р.

У Києві відкрилась виставка артоб'єктів, створених із уламків зброї та техніки

Експозиція артпроєкту War Artists Union, яка отримала назву Мистецтво з уламків війни, складається з понад 20 артоб'єктів. Вони створені із залишків зброї та техніки, зібраних волонтерами на території України на місцях масованих обстрілів та на звільнених від окупантів територіях.
Мета авторів проєкту показати, що мистецтво здатне перетворювати знаряддя вбивства на символи відродження.
На виставці можна побачити прикраси з латунних гільз, зібраних волонтерами біля Ізюма, які створив український ювелір і скульптор Володимир Балиберда, стіл-годинник, створений з уламків російського гелікоптера Алігатор, збитого під Ізюмом, роботи скульптора Сергія Демченка, нічник Хижак Стаса Кадочникова з уламків ракети Х-31, випущеною по Києву у травні 2022 року, тощо.
«Україна ніколи не буде такою, як раніше, але навіть з понівечених уламків українці здатні творити прекрасне. Настане час — і ми переможемо, настане час — і Україна трансформується і стане ще кращою, ніж була. І саме мистецтво має відображати цю трансформацію, демонструвати світу нову Україну та формувати новий імідж країни», — розповіла Світлана Білик, засновниця проєкту War Artists Union, команди українських митців з різних куточків України, яка створює артоб'єкти для дизайну інтер'єру з уламків військової техніки та зброї.
Усі артоб'єкти, які створюють художники, продаються. 15% від продажу підуть на допомогу ЗСУ, ДСНС та постраждалим від війни українцям. Виставка діятиме на постійній основі в експопросторі БЦ City Zen Park.

Всі роботи можна подивитись на сайті проєкту wau.art.uk.

Немає коментарів:

Дописати коментар