пʼятницю, 17 листопада 2023 р.

Сергій Гай "Цитати"

До кінця цього тижня у відвідувачів Нацiональний музей «Київська картинна галерея» є унікальна можливість насолодитися спогляданням вишуканого живопису Сергія Гая на виставці «Цитати». Одними з його найулюбленіших об’єктів для зображення, окрім «ню», є по-різному трактовані коні – від яскравих динамічних «Скачок» до «Портрета коня» і навіть фантастичного «Кентавра».

Кінь є одним із найпопулярніших об'єктів зображення, починаючи з наскельного живопису і закінчуючи перфомансами XX століття. Сильні та граціозні тварини приваблювали художників і навіть ставали головними героями картин. Над цією тематикою у різні періоди історії працювали Леонардо да Вінчі, Альбрехт Дюрер, Пітер Пауль Рубенс, Дієго Веласкес, Антоніс ван Дейк, Джордж Стаббс, Теодор Жеріко, Ежен Делакруа, Едгар Дега та Анрі Тулуз-Лотрек.

Полотна Гая оспівують грацію та кипучу енергію коней, цих витончених створінь, стаючи для майстра водночас приводом для цікавих живописних експериментів. Художник пише їх легко і невимушено, подекуди навіть недбало, водночас ретельно проробляючи фактуру, вторячи їхньому запальному характеру. Адже живопис Сергія Гая не про тіло, а про таємницю духу, що оселився в тілесній оболонці.
Встигніть відвідати виставку до 19 листопада!
Фото: Олександра Кабакова
Відвідати виставку можна:
  • з 11 до 18 години (крім понеділка та четверга);
  • з 11 до 19 години у вівторок.
Каса працює до 17:20 (18:20 у вівторок).
Вартість повного вхідного квитка становить 200 грн (100 грн – для пільгових категорій).
м. Київ, вул. Терещенківська, 9

Немає коментарів:

Дописати коментар