вівторок, 26 грудня 2023 р.

Туристично-культурний хаб Київ Цифровий презентував нові віртуальні маршрути, оцифровані пам’ятки та втрачені експонати музейних колекцій


Туристично-культурний хаб Київ Цифровий презентував нові віртуальні маршрути, оцифровані пам’ятки та втрачені експонати музейних колекцій.

За прикладом найінноваційніших методів цифровізації у VR технології та 3D моделінгу було створено цифрові продукти для шести музеїв Києва, Національного заповідника "Києво-Печерської Лаври" та віртуальний тур локаціями пам'яті Чорнобильської трагедії.

Серед оцифрованих проєктів представлені шедеври зібрання Богдана та Варвари Ханенків, традиційне святкове вбрання українців 19-20 століття з колекції НЦНК “Музей Івана Гончара”, перлини колекції скульптури Київської картинної галереї, Київські музейні скарби Національного музею українського народного декоративного мистецтва та екскурсія Музеєм видатних діячів української культури.
Ознайомитись з повним зібранням оцифрованих артефактів можна за посиланням: https://guide.kyivcity.gov.ua/special-projects

Немає коментарів:

Дописати коментар