четвер, 18 липня 2024 р.

Сезон літніх екскурсій столицею – в розпалі

Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та Київський центр розвитку туризму підготували для вас 9 екскурсійних прогулянок, які проходитимуть в п'ятницю, суботу та неділю. На ваш вибір екскурсії середмістям столиці, Голосієвом, Святошином, Подолом і Печерським районом. Обирайте маршрут, який вам до душі
Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час дії воєнного стану, реєстрація є обов'язковою.

Екскурсія «Меценати Києва»
Під час екскурсії ви почуєте про традиції благодійництва та відомі родини меценатів Києва, які жили у місті більше століття тому, дізнаєтеся про їхній внесок у збереження музейних цінностей, а також про те, як власна оселя могла стати домом молитви чи музеєм.
Маршрут: Станція метро «Палац спорту» → Хоральна синагога Бродського → Бессарабський ринок → Національний музей Тараса Шевченка → Національний музей «Київська картинна галерея» → Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків → Національна наукова медична бібліотека України.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
19 липня, п'ятниця, 16:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/3vhVy4JgbJfKD3KQ6

Екскурсія «Святошинське намисто»
Слідуючи цим екскурсійним маршрутом, ви дізнаєтеся про те, як створювався та розбудовувався Святошинський район – від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву, почуєте про видатних особистостей, які тут жили, та про наукові відкриття, які робилися в цій місцевості.
Маршрут: Станція метро «Академмістечко» → бул. Академіка Вернадського → вул. Серпова.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
19 липня, п'ятниця,18:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/w39NuTNNMAw2mSeP7

Екскурсія «Київ історичний»
Ця екскурсія присвячена історії стародавнього Києва, його пам’яткам, архітектурі, історичному центру та Подолу.
Маршрут: Софійська площа → Михайлівська площа → Старокиївська гора → Андріївський узвіз → Контрактова площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
20 липня, субота, 11:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/Cc6hebTy4Ciyd2aJ6

Екскурсія «Київ – наймальовничіша столиця Європи» (для маломобільних груп населення).
На вас чекає атмосферна подорож вулицями історичного Голосієва, де неймовірні пейзажі, що поєднують колоритність архітектурних стилів із величезним розмаїттям дерев і рослин, доведуть, що недарма Київ займає високі позиції в рейтингах найбільш озеленених європейських міст.
Важливо! Поруч із людиною, яка належить до маломобільних груп населення, має бути особа, що її супроводжує.
Маршрут: Кампус Київського національного університету імені Тараса Шевченка → Національний комплекс «Експоцентр України» (ВДНГ) → Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБіП) → Національний природний парк «Голосіївський».
Місце зустрічі вказано в анкеті.
20 липня, субота, 13:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/86Cjt5SrgRkfABcE9

Екскурсія «Все починається з Університету»
Прогулюючись середмістям, ви дізнаєтеся, як Університет дав початок розбудові нового кварталу Києва, а також почуєте історію створення навколо Червоного корпусу чудового парку та ботанічного саду.
Маршрут: Станція метро «Університет» → Ботанічний сад імені академіка О. В. Фоміна → Червоний корпус КНУ → Бібліотека імені В. І. Вернадського → Парк імені Тараса Шевченка.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
20 липня, субота, 16:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/8UF42oPmCN6fWdYd8

Екскурсія «Таємниці града Ярослава»
Під час екскурсії ви довідаєтеся про оборонні споруди навколо Києва за часів правління князя Ярослава Мудрого, розкриєте таємниці Софійського та Михайлівського соборів і ще багато цікавих фактів про стародавній Київ.
Маршрут повний: Золоті Ворота → вул. Ярославів Вал → Золотоворітський сквер → вул. Стрілецька → вул. Рейтарська → Софійська площа → Михайлівська площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
20 липня, субота, 17:30
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/2vaLkzRHnEWsRrsU9

Екскурсія «Відомий і невідомий Печерськ»
Познайомтеся з одним із найдавніших районів Києва – Печерськом, його історичними та військовими об’єктами, зокрема й з найвідомішими оборонними спорудами та пам’яткою архітектури світового значення.
Маршрут: Станція метро «Печерська» → Військовий інститут телекомунікації та інформатизації → Цитадель Київської фортеці → Мистецький Арсенал → Києво-Печерська Лавра → Парк Слави → Алея Героїв Крут → Арсенальна площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
21 липня, неділя, 11:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/diqp9zubxLX19zBx5

Екскурсія «Київ: стежиною воєнної історії»
Прогулюючись затишними вулицями стародавнього Печерська, ви побачите низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнаєтеся про події багатолітньої боротьби за незалежність України, що триває й донині.
Маршрут: Центральний будинок офіцерів Збройних Сил України → Маріїнський парк → Будинок командувача військ Київського військового округу → Арсенальна площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
21 липня, неділя, 12:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/Hr4Eu2ndSt9oGKX2A

Екскурсія «Як козаки та магістрат на Подолі жили»
Під час прогулянки ви відкриєте таємниці середньовічного Подолу та дізнаєтеся про традиції Київського самоуправління.
Маршрут: Контрактова площа → Церква Успіння Богородиці Пирогощої → Церква Миколи Притиска → Кам'яниця київського війта → Церква Святої Катерини.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
21 липня, неділя, 18:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/nRjbWG4VodJrhofV8

Ознайомтеся, будь ласка, з правилами безпеки під час дії воєнного стану:
  • у разі повітряної тривоги за маршрутом передбачені діючі укриття, кожен учасник екскурсії заради своєї безпеки повинен слухати вказівки гіда
  • у разі ворожих обстрілів заради безпеки екскурсантів та гіда, Управління та Київський центр розвитку туризму залишають за собою право скасувати захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар