вівторок, 30 липня 2024 р.

Прогулянки Києвом

Серпень розпочинається з прем'єри! На вас чекає 10 безоплатних заходів, серед яких нова екскурсія Нивками з циклу районних вечірніх прогулянок.
Районні екскурсії Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та Київський центр розвитку туризму розробили спеціально, аби урізноманітнити ваше дозвілля у вечірній час під час стабілізаційних відключень електроенергії.

Тож долучайтеся до заходів та відкривайте для себе неймовірно атмосферні місця не тільки в середмісті Києва, а й у віддалених районах столиці!
Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час дії воєнного стану, реєстрація є обов'язковою!

Екскурсія «Смарагдова сага»
Прогулюючись парком «Нивки» в Шевченківському районі столиці, ви дізнаєтеся багато цікавого про цю історичну місцевість, почуєте життєпис видатних особистостей, які тут жили й творили, надихаючись красою природи смарагдових Нивок, яка дійсно вражає своєю густою рослинністю.
Маршрут: Берестейський проспект → Парк «Нивки» → Станція метро «Нивки»
Місце зустрічі вказано в анкеті.
31 липня, середа, 18:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/ahmhdTGCwPNx6EWq6
4 серпня, неділя, 18:30
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/L2H2g52Qtn7B2nyp8

Екскурсія «Старим Подолом»
Крокуючи знаменитою вулицею Петра Сагайдачного, ви довідаєтеся, як змінювався Поділ від початку розбудови до сьогодення, ознайомитеся з його унікальними з точки зору історії та архітектури об’єктами, серед яких – найстаріший будинок Києва, Аптека-музей, Києво-Могилянська академія (заснована 400 років тому) та старовинні храми.
Маршрут: Станція метро «Контрактова площа» → Церква Миколи Притиска → Аптека-музей на Подолі → Церква Успіння Богородиці Пирогощої → Контрактовий будинок → Церква Покрови Пресвятої Богородиці → Садиба родини Балабух → Поштова площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
31 липня, середа, 19:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/PrKpe92Mm9KHBRRP9

Екскурсія «Все починається з Університету»
Під час прогулянки ви дізнаєтеся, як Університет дав початок розбудові нового кварталу Києва, а також почуєте історію створення навколо Червоного корпусу чудового парку та ботанічного саду.
Маршрут: Станція метро «Університет» → Ботанічний сад ім. академіка О. В. Фоміна → Червоний корпус КНУ → Бібліотека ім. В. І. Вернадського → Парк ім. Тараса Шевченка.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
1 серпня, четвер, 16:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/gQWVHHJRuChZS1Qb7

Екскурсія «Зустріч на перехресті Науки»
Пориньте в атмосферну подорож мальовничим куточком столиці Голосієвом, який є осередком низки провідних науково-дослідницьких інститутів України, довідайтеся про здобутки та відкриття відомих науковців, які тут мешкали та працювали.
Маршрут: Академічне містечко навколо Інституту фізики → Мозаїчне панно «Ковалі сучасності» → Інститут ядерних досліджень → Інститут фізики напівпровідників → Центральна геофізична обсерваторія → Український гідрометеорологічний інститут.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
2 серпня, п'ятниця, 18:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/M5VMWrWeEzH1VTYk7

Екскурсія «Меценати Києва» (для людей із порушеннями слуху)
Під час екскурсії ви дізнаєтеся про традиції благодійництва та відомі родини меценатів Києва, які жили у місті більше століття тому, про їхній внесок у збереження музейних цінностей, а також про те, як власна оселя могла стати домом молитви чи музеєм.
Екскурсія проводитиметься в супроводі перекладача жестової мови.
Маршрут: Станція метро «Палац спорту» → Хоральна синагога Бродського → Бессарабський ринок → Національний музей Тараса Шевченка → Національний музей «Київська картинна галерея» → Національний музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків → Національна наукова медична бібліотека України.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
3 серпня, субота, 11:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/94Ru2yfoZ69xBLsY6

Квест-екскурсія «Ключ до милосердя»
Ви будете залучені до активної інтелектуальної гри, під час якої дізнаєтеся не лише про таємниці та цікавинки одного з наймальовничіших історичних куточків столиці, але й наблизитеся до джерела милосердя, яке є таким необхідним у період складного воєнного сьогодення.
Маршрут: Детальні подробиці з’ясовуються під час гри.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
3 серпня, субота, 14:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/N2rHndPHPzfWNNpC9

Екскурсія «Київ хрещатий»
Познайомтеся із головною вулицею столиці, її видатними об'єктами, довідайтеся про відомих особистостей, які свого часу жили на Хрещатику та відігравали важливу роль у розвитку Києва в цілому та його центральної вулиці зокрема.
Маршрут: Бессарабська площа → вул. Хрещатик → Майдан Незалежності.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
3 серпня, субота, 18:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/eLae1FCdX6vF53F2A

Екскурсія «Київ історичний»
Ця екскурсія присвячена історії стародавнього Києва, його пам’яткам, архітектурі, історичному центру та Подолу.
Маршрут: Софійська площа → Михайлівська площа → Старокиївська гора → Андріївська церква.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
4 серпня, неділя, 11:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/ZkuiAhrNVvkj7two9

Екскурсія «Як козаки та магістрат на Подолі жили»
Під час прогулянки ви відкриєте таємниці середньовічного Подолу та дізнаєтеся про традиції Київського самоуправління.
Маршрут: Контрактова площа → Церква Успіння Богородиці Пирогощої → Церква Миколи Притиска → Кам'яниця київського війта → Церква Святої Катерини.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
4 серпня, неділя, 18:00
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/q75EGUPfwBsop6su9

Ознайомтеся, будь ласка, з правилами безпеки під час дії воєнного стану:
  • у разі повітряної тривоги за маршрутом передбачені діючі укриття, кожен учасник екскурсії заради своєї безпеки повинен слухати вказівки гіда
  • у разі ворожих обстрілів заради безпеки екскурсантів та гіда, Управління та Київський центр розвитку туризму залишають за собою право скасувати захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар