пʼятниця, 18 жовтня 2024 р.

Відчуйте красу осіннього Києва під час безоплатних екскурсій

Цього тижня Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та Київський центр розвитку туризму запрошують усіх охочих на захопливі прогулянки Києвом, під час яких ви зможете зануритися в історію та унікальну атмосферу міста.
Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час дії воєнного стану, реєстрація є обов’язковою для кожного учасника окремо.

Екскурсія «Позняки – паркова прогулянка» (для людей з порушеннями зору).
Під час прогулянки територією парку поблизу озера Позняки, ви дізнаєтеся про історію давнього поселення, яке стало основою для сучасного житлового масиву на лівобережжі Києва, ознайомитеся з видатними особистостями, іменами яких названі навколишні вулиці, та почуєте детальні описи мальовничих краєвидів озер, що збереглися в серці мегаполіса.
Важливо! Поруч із людиною з порушеннями зору має бути особа, яка її супроводжує.
Маршрут: Станція метро «Позняки» → парк «Позняки» → фонтан «Груша» → проспект Петра Григоренка → вулиця Драгоманова → озеро Позняки → проспект Бажана.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
19 жовтня, субота, 11:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/GZefAV2uBJwr8dJF8

Екскурсія «Смарагдова сага»
Ви прогуляєтеся парком «Нивки» в Шевченківському районі столиці та дізнаєтеся багато цікавого про цю історичну місцевість, почуєте життєпис видатних особистостей, які тут жили й творили, надихаючись красою природи смарагдових Нивок, яка дійсно вражає своєю густою рослинністю.
Маршрут: Берестейський проспект → Парк «Нивки» → Станція метро «Нивки».
Місце зустрічі вказано в анкеті.
19 жовтня, субота, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/6VmW9csSayyp1ogY9

Екскурсія «Меценати Києва»
Під час прогулянки ви дізнаєтеся про традиції благодійництва та відомі родини меценатів Києва, які жили у місті більше століття тому, про їхній внесок у збереження музейних цінностей, а також про те, як власна оселя могла стати домом молитви чи музеєм.
Маршрут: Станція метро «Палац спорту» → Хоральна синагога Бродського → Бессарабський ринок → Національний музей Тараса Шевченка → Національний музей «Київська картинна галерея» → Національний музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків → Національна наукова медична бібліотека України.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
19 жовтня, субота, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/JUvzzWKk4c8NwP1v8

Екскурсія «Київ: у вирі романтики»
Відвідайте культові романтичні обʼєкти міста, поринувши в любовні історії його відомих мешканців.
Маршрут: Парк ім. Тараса Шевченка → вул. Є. Чикаленка → вул. Б. Хмельницького → вул. Хрещатик.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
20 жовтня, неділя, 11:30.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/b3it1gkjpdraCz2P6

Екскурсія «Святошинське намисто»
Під час екскурсії ви почуєте багато цікавих фактів про Святошино, які як намистинки в ланцюзі історичних подій пов'язують цю місцевість із давніми київськими святинями, розвитком курортної справи, ідеєю підкорення неба та з особистостями, які відіграли важливу роль у розвитку авіації.
Маршрут: бул. Академіка Вернадського → Спорткомплекс «Наука Спорт».
Місце зустрічі вказано в анкеті.
20 жовтня, неділя, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/PEuqKwjHpEUu8ZKj7

Ознайомтеся, будь ласка, з правилами безпеки під час дії воєнного стану:
  • у разі повітряної тривоги за маршрутом передбачені діючі укриття, кожен учасник екскурсії заради своєї безпеки повинен слухати вказівки гіда;
  • у разі ворожих обстрілів заради безпеки екскурсантів та гіда, Управління та Київський центр розвитку туризму залишають за собою право скасувати захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар