пʼятниця, 18 жовтня 2024 р.

Меморіальна дошка на честь Дмитра Шпіріна

Пам’ять…Таке коротке слово. Вона нетлінна і вічна! Вона ніколи не згасне! Вона залишає пам’ятники, як символ про тих, хто пройшов війну, хто своїми грудьми прикривав рідну землю.

У Ліцей 187 м. Києва, що у Солом'янському районі, на честь мужнього воїна, випускника школи, Шпіріна Дмитра Вікторовича, була відкрита меморіальна дошка – пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про війну, про загибель людей, про материнське, людське горе.

Дмитро народився 10 вересня 1978 року. Все життя Дмитро прожив у Києві на вулиці Солом’янській. Дуже любив наше місто, завжди пишався, що він народився та мав можливість жити тут. У вирішальний для країни час він без вагань пішов на війну, бо ж знав, що він повинен бути там, повинен рятувати чужі життя. Тільки не знав, що ціною власного!
12 травня 2022 року у складі розвідувальної групи Дмитро (позивний Мирон) потрапив під мінометний обстріл у Бахмутському районі Донецької області. Отримавши дуже сильні пошкодження нижніх кінцівок, воїн намагався накласти собі турнікет та пострілами привертав до себе увагу побратимів. На жаль, поранення виявились не сумісні з життям.
Йдуть від нас кращі з кращих. Нічим не заповнити ці втрати. Жодними словами не втішити рідних і близьких. І одне лише може пом’якшити гіркоту втрат – наша пам’ять, розуміння, що ця жертва була не марна.
Вічна слава ГЕРОЯМ!

Немає коментарів:

Дописати коментар