вівторок, 20 серпня 2024 р.

Поспішайте зареєструватися на безоплатні заходи цього тижня

Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та Київський центр розвитку туризму запрошують усіх киян і гостей столиці на 10 безоплатних екскурсій, серед яких прогулянки до Дня Незалежності України, дитяча екоекскурсія, а також новий маршрут Нивками. Докладніше – в розкладі нижче.
Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час дії воєнного стану, реєстрація є обов'язковою!

Екскурсія «Нивські етюди»
Прогулюючися вулицями Нивок, ви дізнаєтеся багато цікавого про цю історичну місцевість, почуєте про видатних політиків і науковців, які тут жили й працювали та чиїми іменами названі тутешні вулиці, а також побачите твір мистецтва відомої художниці-шестидесятниці.
Маршрут: Станція метро «Нивки» → вул. Д. Щербаківського → вул. М. Безручка → вул. І. Черняхівського → вул. Естонська → вул. Брюссельська → вул. Д. Щербаківського.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
22 серпня, четвер, 15:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/3CeSgqdB48gHetbA9

Екскурсія «Прогулянка сучасною Оболонню»
На вас чекає подорож сучасним житловим масивом від станції метро «Мінська» до Оболонської набережної та мальовничого парку «Наталка», під час якої ви дізнаєтеся про історію облаштування та створення різних цікавих меморіалів і об'єктів інфраструктури в цій місцевості, серед яких – пішохідний міст-хвиля, який з'єднує набережну з Оболонським островом.
Маршрут: Пам'ятник Архангелу Михаїлу → Меморіал Небесній Сотні «Герої не вмирають» → Площа Сантьяго-де-Чилі → Оболонська набережна → Парк «Наталка» → Кесон «Сталінський тунель» → Пішохідний міст-хвиля → Оболонський острів.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
22 серпня, четвер, 19:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/EqJuzN9KH1CjtiGY9

Дитяча екоекскурсія «Мандрівка до Будинку природи»
На шляху до Будинку природи юні дослідники дізнаються про важливість впливу навколишнього середовища на життя людини, після чого в самому Будинку ознайомляться з унікальною флорою та фауною, а також отримають безліч нових емоцій.
Маршрут: Парк імені Тараса Шевченка → Пам’ятник Матері і дитині → бульв. Тараса Шевченка → Національний комітет Товариства Червоного Хреста України → Державне агентство водних ресурсів України → Київський міський Будинок природи.
Місце проведення вказано в анкеті.
23 серпня, п'ятниця, 11:30.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/fWDmdgCtUa24S3fP6

Екскурсія «Київ: стежиною воєнної історії»
Під час прогулянки затишними вулицями стародавнього Печерська, ви побачите низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнаєтеся про події багатолітньої боротьби за незалежність України, що триває й донині.
Маршрут: Центральний будинок офіцерів Збройних Сил України → Маріїнський парк → Будинок командувача військ Київського військового округу → Арсенальна площа.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
23 серпня, п'ятниця, 15:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/63Vex5m7zVsSJP1R9

Екскурсія «Шлях української державності»
Під час екскурсії ви почуєте розповідь про боротьбу за українську державність часів Гетьманщини, дізнаєтеся про державні утворення України, які засновувалися століття тому, а також ознайомитеся з історією проголошення Незалежності України та боротьби за її майбутнє в новітній історії.
Маршрут: Золоті Ворота → «Український клуб» → Національна опера України імені Т. Г. Шевченка → Київський міський будинок учителя → Пам'ятник М. Грушевському → Жовтий корпус КНУ → вул. Б. Хмельницького → Будівля КМДА → вул. Хрещатик.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
23 серпня, п'ятниця, 16:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/zMwTKzwCG2hKbpFt8
24 серпня, субота, 12:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/5bctSmb573jgM7paA

Екскурсія «Шляхами становлення Незалежності України»
Прогулянка присвячена історії становлення України як вільної держави та особистостям, які відіграли ключову роль у її становленні та боротьбі за Незалежність, а також місцям, які пов’язують нас з цими історичними подіями.
Маршрут: Софійська площа → Михайлівська площа → Арка Свободи Українського народу → вул. М. Грушевського → Пам'ятник В'ячеславу Чорноволу → Європейська площа → вул. Хрещатик → Алея Героїв Небесної Сотні → Національний банк України → площа Івана Франка → вул. Городецького.
Місце зустрічі вказано в анкеті.
24 серпня, субота, 11:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/dyWpgPMBtCKRP8RU8
25 серпня, неділя, 11:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/pB9zrGVJczrUo9zM8

Екскурсія «Київ: нескорені та незалежні»
Довідайтеся про драматичні моменти боротьби за Незалежність України та відвідайте місця, що зберігають пам’ять про Героїв та Героїнь війн і революцій, визначних діячів і діячок громадсько-культурного руху, талановитих вчених і митців, образи яких повсякчас стоять на варті нашої національної самобутності.
Маршрут: Площа Українських Героїв → вул. Терещенківська → Парк імені Т. Г. Шевченка → Пам’ятник М. Грушевському → Національний музей літератури України.
Місце проведення вказано в анкеті.
24 серпня, субота, 15:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/uFfko6Md4oALYwqs5

Екскурсія «Смарагдова сага»
Під час прогулянки парком «Нивки» в Шевченківському районі столиці ви дізнаєтеся багато цікавого про цю історичну місцевість, почуєте життєпис видатних особистостей, які тут жили й творили, надихаючись красою природи смарагдових Нивок, яка дійсно вражає своєю густою рослинністю.
Маршрут: Берестейський проспект → Парк «Нивки» → Станція метро «Нивки».
Місце зустрічі вказано в анкеті.
25 серпня, неділя, 18:00.
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/H5RL7cqhopQcmHp87

Ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами безпеки під час дії воєнного стану:
  • у разі повітряної тривоги за маршрутом передбачені діючі укриття, кожен учасник екскурсії заради своєї безпеки повинен слухати вказівки гіда;
  • у разі ворожих обстрілів заради безпеки екскурсантів та гіда, Управління та Київський центр розвитку туризму залишають за собою право скасувати захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар