середа, 28 серпня 2024 р.

Нові надходження краєзнавчих видань у фонди бібліотеки - сучасні раритети. Будова Києва 1921-1932

У попередньому дописі, присвяченому сучасним краєзнавчим раритетам нашої бібліотеки, ми представили найцікавіші видання і розповіли про них. Далі будемо окремо розповідати про найцікавіші і найбільш раритетні сучасні видання.

Одним із таких сучасних раритетів є книга "Будова Києва 1921-1932". Видана видавництвом "ВАРТО" 2019 року, вона є репринтним відтворенням надзвичайно рідкісної книги "Будова соціялістичного Києва", виданої ще 1932 року накладом у 1200 примірників. Наразі відомо лише про декілька вцілілих примірників цієї книги. Один із них 2019 року продано з інтернет-аукціону за 5600 гривень, що для краєзнавчого видання є вражаючою сумою). З одного із них зроблено скан, відтворено шрифти і видано обмеженим накладом 2019 року. Відтак книга одразу стала бібліографічною рідкістю.

Унікальність її в тому, що охоплено нестоличний період історії Києва, показано будівництво 1924-1932 років - промислове, громадське, житлове. А передмова Михайла Кальницького та укладена ним наприкінці таблиця розповідають про ту епоху та фіксують, що ж із зображеного в книзі вціліло донині. 

Єдиний примірник цієї книги з-поміж усіх публічних бібліотек міста має лише наша. Ознайомитися із нею можна в читальній залі. Завітайте до нашої бібліотеки і ознайомтесь із цим унікальним виданням!



Немає коментарів:

Дописати коментар