четвер, 29 серпня 2024 р.

Лекція №18 Турецьке містечко

 

Історичні екскурси в минуле нашого району тривають! Наш колега, провідний бібліотекар з краєзнавчої роботи, краєзнавець Олександр Михайлик, вже готує для вас 18-ту зустріч циклу "Солом'янка. Історія твого району". А присвячено її буде наймолодшій місцині нашого району - це Турецьке містечко.

Щоправда, цю місцину ще називають Кадетський гай, бо там пролягає однойменна вулиця. Але історичний Кадетський гай був не там... Ви ще не заплуталися? Так-так, вулиця Кадетський Гай, але місцина - Турецьке містечко. Якщо хочете дізнатися, чому так вийшло - вам до нас!

Постав цей мікрорайон у 1993-1994 роках як наслідок виведення радянських військ з Німеччини, яка збудувала житло не лише власним коштом, а й за... власними проєктами! Тому вийшов ніби шматочок якогось житлового масиву одного із міст Східної Німеччини. Такими ж, до речі, є школа та дитячий садок. І це не єдині цікавинки цього мікрорайону!

Тож якщо хочете дізнатися більше про його історію, особливості забудови, назви вулиць та транспорт, який сполучає мікрорайон із іншими районами - вам до нас!

Тож чекаємо на вас у нашій бібліотеці вже в середу о 17:30. До зустрічі!
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар