вівторок, 7 травня 2024 р.

Пішохідна бібліоекскурсія

Шановні мешканці та гості Солом'янського району! Ми запрошуємо вас на бібліо-екскурсію краєзнавця Олександра Михайлика «Вулиця Освіти», яка відбудеться у суботу 11 травня.
Початок екскурсії о 11:00 біля книгарні «Є», на розі проспекту Повітряних Сил та вулиці Освіти. Тривалість маршруту становитиме 60-90 хвилин.

Екскурсію буде присвячено вулиці Освіти. Чільне місце буде присвячене архітектурному обличчю вулиці та його творцям. Адже квартал від вулиці Вузівської до вулиці Кривоноса та частину вулиці Кривоноса забудовано на початку 1950-х за проєктами видатних архітекторів Миколи Шила та Людмили Шкаруби. Знаковою є будівля колишнього кінотеатру "Зірка", споруджена 1953 року. Цікавою є забудова 1930-х років вздовж вулиці, а також комплекс споруд Київського національного університету будівництва та архітектури. На екскурсії буде йтися і про Київський інститут харчової промисловості, головний корпус якого було зруйновано ще 1944 року. Адже історія цього закладу є досі маловідомою. Важливою темою екскурсії будуть видатні особистості, адже у одному із гуртожитків Київського університету під час навчання мешкали поети: Василь Симоненко, Микола Сом, прозаїк Володимир Короткевич та ряд інших особистостей. Вулиця потрапила у кадри одного з фільмів 1950-х років, про цей епізод також йтиметься на екскурсії.

Мета нашої екскурсії — ознайомити мешканців району із історією вулиці Освіти, цікавими постатями, що проживали на ній та знаковими об’єктами, які розташовані вздовж неї.
Приєднуйтесь до нас, щоб відкрити цікаві та неповторні сторінки історії нашого міста!

Немає коментарів:

Дописати коментар